sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Kädet ovat sydämen jatke

Rakastan käsiä. Lasten pieniä käsiä, naisten siroja käsiä ja miesten isoja käsiä. No, voi naisella olla isotkin kädet, mutta pienet kädet miehellä pistää miettimään. Eniten tietenkin rakastan omia käsiäni. Olen aina ollut huolissani käsistäni, että niille ei tapahtuisi mitään pahaa. Olen aina pelännyt koneita, joissa käsille voisi tapahtua jotain. Vasta muutama vuosi sitten ostin sähköisen pienoislehtisahan. Oli tarkoitus alkaa tehdä nukkekodin kalusteita. No niitä en ole saanut aikaiseksi, mutta paljon muuta kylläkin. En pelkää enää koneita. Luotan siihen, että osaan. Kädet ovat tallella ja toimivat.

 Käteni ovat isohkot, ja keskisormet ovat vinot pikkusormeen päin.  Näen käsissäni isäni kädet. Isällä oli isot, päivettyneet kädet. Hän usein nosti kätensä näkyville ja sanoi, että näillä käsillä on tehty lapsena raskasta työtä. Mikä ei ollut totta. Minäkin olen usein sanonut, että näillä käsillä on tehty lapsena raskasta työtä. No, ei todellakaan. Käsissäni on voimaa, ja niissä on myös herkkyyttä. Käteni elävät aikalailla omaa elämäänsä. Aina en edes huomaa, että käteni koskettaa toista. Kosketus on minulle hyvin tärkeää ja se tulee yleensä ihan selkäytimestä ja liikkuvat yhtä tunteiden kanssa. Monet tunteet tuntuvat erilaisina tuntemuksina. Esim.pelko saa kädet ja ranteet tuntumaan heikoilta.


Isäni kädetKäsipuolena on todella vaikea elää ja toimia. Joulun välipäivinä mursin oikean olkapään tajusin mihin kaikkeen tarvitaan molempia käsiä; kirjoittaminen, maalaaminen, huilun soittaminen, kenkien solmiminen, hiusten laittaminen syherölle, pukeutuminen, peseytyminen, autolla ajaminen. Lista on loputon.

Kuvasin syksyn aikana muutamia käsiä ja pyysin kertomaan, mitä käsillä on tehty:

Mies 80 vuotta
Näillä käsillä on veistetty, viilattu, asennettu, ammuttu, kirjoitettu, nostettu painoja, heilutettu nuijaa, ongittu, ravustettu, ajettu autoa, soudettu, huovattu, nostettu lasia, skoolattu, hyväilty,  kapaloitu vauvaa ja pesty pyllyä sekä silitetty kissaa, koiraa ja vaatteita.Nainen 64 vuotta

Näillä käsillä on syöty, juotu,  hoidettu vauvaa, rakastettu, halattu, virkattu, pelattu, voimisteltu, istutettu kukkia, soitettu puhelimella, leivottu kakkuja, tehty ruokaa, siivottu, tiskattu, kirjoitettu, piirretty, askarreltu, pukeuduttu, kudottu ja taiteiltu.
Tyttö 7 vuotta


Näillä käsillä on silitetty kissaa, piirretty, askarreltu, pelattu, ommeltu, kudottu, virkattu, syöty, leikitty, pesty pyykkiä, leivottu kakkua, tehty ruokaa, tiskattu, imuroitu, siivottu. -Ja mitä kaikkea näillä käsillä vielä tehdäänkin.


Oma käteni. Joskus minun pitää muistaa turvaväli 😀

Ja mitäs minun käsillä on tehty. On tehty hyvää ja joskus pahaakin. No pahasta on jo pitkä aika. Käsilläni on kirjoitettu, maalattu, soitettu melodikaa ja huilua, piirretty, hoidettu vauvaa, pidelty sylissä, niistetty neniä, puettu vaatteita, silitetty kissaa, poskea ja toista kättä, tartuttu käteen, kutitettu, hyväilty. Käsilläni on lapioitu, kaivettu maata, istutettu kasveja, kerätty satoa, poimittu marjoja, kukkia, kiviä ja sieniä.  Niin, onhan niillä joskus siivottukin. 


Jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kärpänen katossa 2

  Minun todellisuuteni sinun todellisuuttasi vasten! Laukaa läksy 6.11. 2023 Hei taas! Olen se tunnettu kärpänen katossa. Muistanette...