lauantai 17. marraskuuta 2018

Oletko empaatti-12 piirrettä

"Kaikki empaatit ovat erityisherkkiä, mutta kaikki erityisherkät eivät ole empaatteja".

On ollut mielenkiintoinen ja avaava matka tutustua itseensä, ja vihdoinkin ymmärtää piirteitä, jotka ovat olleet minussa aina, jotka ovat joskus tehneet minusta ulkopuolisen tarkkailijan. Olen aina halunnut ymmärtää toisia ihmisiä ja heidän käyttäytymistään. Joskus se on edelleen helppoa, joskus taas ihmissuhde, läheinenkin, jää ikuiseksi mysteeriksi. Kun ymmärtää itseään paremmin,voi myös ymmärtää toista ihmistä paremmin.

Miksi väsyn niin nopeasti seurassa, jossa on kolme tai enemmän? Miksi kovat äänet ahdistavat niin, että kun esim. hälytysajoneuvo menee ohi, on pysähdyttävä ja laitettava sormet korviin? Miksi myös äärimäinen hiljaisuus tuottaa saman tunteet (Lapissa
vaaran päällä talvella kokemani täydellinen hiljaisuus)?   Näihin ja muihin askarruttaviin kysymyksiin olen saanut vastauksen. 

Tein allaolevan käännöksen jo kesällä, ja julkaisinkin jo sen, mutta poistin myöhemmin (samalla meni vahingossa kaksi muutakin julkaisua). Nyt julkaisen tekstin uudelleen:

Empaattiset ihmiset, empaatit, ovat ainutlaatuisia ihmisiä. He poikkeavat muista monella tavalla. Vaikka he eivät halua sitä myöntää, he ovat erittäin herkkiä. Jos lähelläsi on empaatti, niin sinun olisi hyvä tietää muutama asia:

Kaikilla empaateilla on seuraavat 12 piirrettä, mutta he yrittävät piilottaa ominaisuutensa sinulta ja kaikilta muilta. Huomioi tarkkaan seuraavat merkit:
Empaatit

1. ...ovat herkkiä.
Empaatit ovat synnynnäisiä parantajia. He tuntevat, että heidän on oltava vahvoja läheisilleen. Empaatit eivät halua olla millään tavalla rasitteena toisille. Sen vuoksi he piilottavat omat tunteensa, etenkin sen, että he ovat uskomattoman herkkiä, erityisherkkiä.


2. ...imevät itseensä toisten tunteita
Et ehkä ole huomannut, mutta jos sinulla on huono päivä, empaatilla on myös huono päivä. Tämä siksi, että empaatit imevät toisten tunteita, ja liioittelematta, he pystyvät tuntemaan toisen kipua jossain määrin. Kuitenkin empaatit vain harvoin puhuvat tästä  toisille. He eivät halua kuulostaa "hullulta", joksi moderni yhteiskunta saattaisi leimata heidät.
3. ... ovat introverttejä
Empaatit arvostavat viettää aikaa  yksin. He ovat niin herkkiä toisten energioille, että ainoa rauhallinen olotila heille on olla itsekseen. Empaatit eivät halua näyttää tai kuulosta töykeiltä. Yleensä he ovat ekstroverttejä introverttejä tai introverttejä, jotka osallistuvat ekstrovertteihin aktiviteetteihin silloin tällöin.
4. ...lataavat akkuja luonnossa
Jos sinusta tuntuu, että ystäväsi on empaatti, olet ehkä pannut merkille, että hän rakastaa olla ulkoilmassa. Usein he käyttävät jokaisen tilaisuuden mennäkseen luontoon, koska  luonto täyttää heidät positiivisella energialla.

5. ...ovat ihmisvalheenpaljastimia
Useimmat empaatit osaavat lukea toisia monilla tavoin. He pystyvät näkemään naamion taakse, paljastaen toisen todelliset aikomukset. Empaatit ovat erinomaisia huomaamaan valheen. Voi olla, että he eivät sano siitä mitään, mutta jokatapauksessa he muistavat sen.

6. ...antavat joskus liikaa
Koska empaatit ovat luonnostaan syntyneet parantajiksi, heillä on luonnollinen tarve auttaa toisia. Hyvin helposti he laittavat oman itsensä sivuun, joka voi aiheuttaa heille tunneperäisiä traumoja. Empaatit voivat murtua, jos he sivuuttavat omat tunteensa liian pitkään. Jos huomaat, että he tekevät liian paljon toisten eteen, voit varoittaa heitä siitä.

7. ...ovat maalitauluja negatiivisille ihmisille
Empaateilla ei ole tapana puhua itsestään, mutta he ovat hyvin tietoisia siitä tosiasiasta, että he ovat maalitauluja negatiivisille ihmisille, kuten manipuloijille. Manipuloijat viehättyvät empaateista, koska empaatit ovat anteeksiantavia ja ymmärtäväisiä.  Negatiivinen ihminen imee empaatin positiivisuuden ja vaihtaa sen tilalle oman negatiivisuutensa. Siksi empaatit aina pelkäävät sitä seuraavaa, joka suunnittelee tekevänsä hänestä maalitaulun.
8. ...ovat hyvin intuitiivisiä
Empaateillä on yhteys intuitioonsa. He voivat tehdä kiperiä ratkaisuja pelkällä vaistollaan. Empaatit tietävät kuinka valita, ja he tuntevat mitä universumi koettaa kertoa heille. He huomaavat asioita enemmän kuin saatat ajatella.

9. ...stressaantuvat helposti
Koska empaatit tuntevat tavalliset tunteet tehostuneina,he voivat hyvin helposti stressaantua ja murtua. Liian monta kohdetta yhtäaikaa voi olla äärimmäisen stressaavaa empaatille.Tällainen tilanne voi johtaa terveysongelmiin.

10. ...tulevat helposti hyväksikäytetyiksi
Ei kannata ajatella, että empaatit olisivat naiveja ja heikkoja, koska todellisuudessa he ovat älykkäitä ja vahvoja. He ovat vielä hyvin ymmärtäväisiä, ja he arvostavat jokaista ihmistä. Empaatit näkevät auringonpaisteen myrskyssäkin. Siksi manipuloijat käyttävät helposti heitä hyväkseen, koska he tietävät mistä narusta vetää.
11. ... rakastavat syvästi
Empaatit ovat uskomattoman rakastavia ihmisiä. He pitävät huolta niistä, joita rakastavat ja koko maailmasta, aidolla intohimolla. Empaatit rakastavat hyvin syvään. Heillä on syvään juurtunut arvostus ihmisiin lähellänsä. He ovat uskollisia kumppaneita ja parhaita ystäviä, joita voit koskaan kuvitella.

12. ...ovat luovia
Taideyhteisöissä on paljon empaatteja. Muusikot, kuvataiteilijat, kuvanveistäjät, näyttelijät, kirjoittajat ovat hyviä tuntemaan toisten tunteita. Monet empaatit ovat taiteilijoita, mutta he eivät pidä siitä suurta ääntä. He ilmaisevat tunteitaan taiteensa kautta. Heidän lahjakkuutensa antaa heille väylän vapauttaa tunteet, jotka he ovat imeneet itseensä.


http://www.thinkinghumanity.com/2017/11/12-characteristics-of-empaths-that-they-try-to-conceal.htmlEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kärpänen katossa 2

  Minun todellisuuteni sinun todellisuuttasi vasten! Laukaa läksy 6.11. 2023 Hei taas! Olen se tunnettu kärpänen katossa. Muistanette...