sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Runosta ja Rakkaudesta

Olen alkanut taas kirjoittamaan. Runoja ja tekstejä syntyy ailahtelevasti.  Kun elämä on liian kiireistä tai tasaista ei synny mitään. Pakolla ei voi kirjoittaa. Kirjoittamisen pakko syntyy, kun erilaiset tunteet astuvat peliin. Usein, kun herään (liian aikaisin) teksti tai runo on valmiina. Silloin tarvitsee vain kirjoittaa se muistiin. Mieli tuottaa runsaanlaisesti sisäistä puhetta; siunaus ja kirous.

                                                                     ********

Talven aikan kirjoitin noin 20 runoa. Kolme niistä on omistettu kolmelle rakkaalle ystävälleni.



Rakkaan ihmisen menetyksestä ja herkkyydestä:

Perhonen, sinisiipi
sielunlintuni
viileällä lakanalla.
Kuin rohto
rakkaani poissaollessa.
Luon kultaisia kinoksia
suojaamaan
sen värisevää läsnäoloa.



Vaikeasta elämäntilanteesta ja metsän parantavasta voimasta:

Kuulas keväinen metsä.
Kajastus kiipeää koivujen runkoja
pitkin oksistoon.
Täällä ei ole lupa kipuilla.
Avaan kaihtimet sydämeni ikkunoista. 
Otan vastaan auringon 
sinkoamat valonuolet.
Kipu on poissa.




Kirjoittamisen vaikeudesta. Osan itsestä kadottamisesta. Kirjoitin runon omista tuntemuksistani, mutta kun kuin sen ystävälleni, hän kertoi, että se kosketti syvästi myös häntä.
                                 
Lyyrinen minäni on henkitoreissaan
Se vaeltelee näissä huoneissa
etsien omaa paikkaansa, rauhaa.
Sen ääriviivat heikkenevät
päivä päivältä.
Sen ääni on enää kuiskaus.
Se kulkee kannoillani anellen:
 " Anna vettä, ota kädestä,
tee minut taas näkyväksi."
Annan sille tilkan vettä,
tartun hetkeksi
sen voimattomaan käteen.
Työnnän pois.
Olen pahoillani.
Ehkä huomenna.



                                                                ***********



"Jos minulla ei olisi rakkautta, olisin vain kumiseva vaski." - Vuosikausia luulin, että Korkeaveisun rakkaus tarkoitti, että jos minua ei kukaan rakastaisi, olisin vain kumiseva vaski. Myöhemmin ymmärsin, että jos en itse osaa rakastaa, olisin vain kumiseva vaski. Niin, mitä elämä olisikaan ilman tunteita ja ilman suurinta niistä. "Olet ihana" tarkoittaa, että rakastan sinua juuri nyt, juuri tällä hetkellä, ja että sydämeni teki juuri ylimääräisen lyönnin vuoksesi.
                                                               
Yksikään lähelle tuleva ihminen, johon syntyy tunnesuhde, ei tule elämääsi sattumalta. Kaikilla kohtaamisilla on tarkoitus. Ole tarkkana. Olet voinut kohdata sielunkumppanisi tai jopa kaksoisliekkisi. Se voi olla puoliso, ystävä tai vaikkapa perheenjäsen. Siinä vaiheessa, kun tunnet hänen sydämensä kuin omasi, ole valppaana. Älä tallaa sydäntä. Anna anteeksi. Rakasta enemmän ja lujemmin.

Jokin aika sitten kamppailin vaikeassa tilanteessa. Sisäinen puhe ylpeän ja loukatun egon ja rakastavan sydämen välillä päätyi siihen, että sydän kehoitti rakastamaan enemmän ja lujemmin. Ja niin siinä kävi, että rakastava sydän vaiensi ylpeän, loukatun egon. Pikku Prinssikin ( vai kesytetty kettuko se oli) sanoo, että vain sydämellään voi nähdä hyvin. Toki ego on myös tärkeä, että ei tule ylikävellyksi. Hullu voi olla, mutta ei tyhmä.





Kaipaus kertoo rakkaudesta. Jos kaksi ihmistä on tunnetasolla samalla tasolla, niin kaipaus alkaa pikkuhiljaa hiipimään, ja yllätys yllätys yhtäaikaa. Silloin tulee yhteydenotto; soitto tai viesti, johon toinen vastaa, että juuri ajattelin sinua. Sitä sanotaan myös telepatiaksi. Aika tuossa välissä on aikalailla vakio. Se voi olla viikko, kaksi tai päivä, riippuen henkilöiden välisestä tunteen määrästä.

Toissapäivänä, kun ystäväperheen äiti oli pakkaamassa muita lapsia autoon, 3-vuotias poika karkasi häneltä. Kuulin ulko-ovelta pientä rapinaa ja hentoa koputusta. Siellä tämä ihana ja sukkelajalkainen kikkarapää seisoi ja ojensi minulle muutaman riivityn lemmikin sanoen: "Kiitos paljon". Siinä vaiheessa äiti oli jo portailla hakemassa veijaria. Oi rakkaus, ihana lapsi 😍




Ps. Yksi leiriaamu avasin YouTuben ja ajattelin, että ensimmäinen biisi, jota sieltä minulle tarjotaan, on merkki ja merkityksellinen. Biisiksi annettiin. Paula Vesalan ;" Sinuun minä jään". Olikin aivan outo biisi, mutta hienoa lyriikkaa. Ole hyvä rakas ystäväni, se on sinulle 💖

                                                                  Precious Love 💖


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kärpänen katossa 2

  Minun todellisuuteni sinun todellisuuttasi vasten! Laukaa läksy 6.11. 2023 Hei taas! Olen se tunnettu kärpänen katossa. Muistanette...